Заштита културног наслеђа Епархије зворничко-тузланске

Published On: 26/10/2021

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије одржао је радни састанак са проф. др Дубравком Ђукановић, директором Републичког завода за заштиту споменика културе Србије, г. Драганом Давидовићем, директором Секретаријата за вере Владе Републике Српске, г. Зораном Вапом, саветником министра кулутуре Владе Републике Србије и г. Давором Стриком, директором Музеја Републике Српске.

Темa сусрета је била наставак започетих активности на заштити културног, духовног и историјског наслеђа о коме се брине Епархија зворничко-тузланска. Договорени су наредни кораци на рестаурацији експоната и адаптирању простора са циљем отварања Музеја Епархије зворничко-тузланске. 

​У сусрет прослави јубилеја 140 година од освећења Катедралног храма у Тузли вођени су разговори о уређењу истога и потребним пројектим. Било је речи и о започетој обнови манастира Папраће, а разговарало се о системским археолошким истраживањима и редоследу обнове манастирског комплекса у шта се укључио и Републички завод за заштиту споменика културе Србије.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести