Заједнички црквени хор за Берн, Лозану и Женеву

Published On: 01/10/2021

Настављајући започети пројекат оснивања заједничког хора за западну Швајцарску, организована је друга заједничка проба чланова хора из горепоменутих парохија који су се овога пута састали у парохији Светог апостола Андреја Првозваног у Женеви.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ау стријско-швајцарског г. Андреја одлучено је да се оснује заједнички хор за западну Швајцарску а прва проба је већ одржана 13. септембра ове године у Лозани.

Друго окупљање је започело 25. септембра 2021. године у храму у Шансију надомак Женеве где су чланови хора увежбавали појање и одговарања на светој Литургији под управом гђе Оливере Секулић Барац. У вечерњим часовима служено је вечерње богослужење које је предводио надлежни парох Александар Ресимић уз одговарање хора на јектенијама, док су певницу предводиле гђа Оливера Секулић Барац и гђа Нина Софронски.

Сутрадан, у недељу, хор је допринео благољепију богослужења одговарајући на светој Литургији. Том приликом парох се осврнуо на труд и залагање свих чланова хора као и парохија на овим просторима које се труде да улепшају недељна и празнична богослужења. Обзиром на тренутне мере Савезне владе које не дозвољавају велика окупљања, организовано је мало послужење у парохијској сали за члановње хора.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести