Заједнички црквеног хора за Берн, Лозану и Женеву

Published On: 16/09/2021

Са благослову Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја одржана је прва заједничка проба црквеног хора за Берн, Лозану и Женеву.

На празник Усековања главе Светог Јована Крститеља у парохијском центру на Епаланжу окупљени појци из три парохије били су јединствени током вежби литургијског појања под управом диригента Оливере Барац.

Након вишечасовног рада, појци су заједно певали на вечерњем богослужењу у храму Света Три Јерарха на Епеланжу. Служили су надлежни парох протојереј Богољуб Поповић, парох женевски протојереј Александар Ресимић и протођакон Иван Толић.

У недељу, 12. септембра 2021. године, на светој Литургији у цркви Бетузи у Лозани богослужили су надлежни парох протојереј Богољуб Поповић и протођакон Иван Толић. За благољепије током свете Литургије потрудили су се појци заједничког хора, под управом диригента Оливере Барац.

Верници су са нескривеном радошћу поздравили и похвалили труд диригента и појаца и пожелели успешан рад са жељом да хор поново дође. Надлежни парох је представио верницима чланове хора, који је основан са благословом епископа Андреја, захваливши се свим члановима хора и диригенту на њиховом труду и љубави коју негују према својој Цркви.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести