Зајечар: Празник иконе Богородице Млекопитатељнице

Published On: 27/01/2021

У понедељак, 25. јануара 2021. године, када Црква прославља чудотворну икону Богородице Млекопитатељнице, Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион началствовао је светим литургијским сабрањем у зајечарском Саборном храму.

Епископу су саслуживали протојереји Игор Ивковић и Томислав Станковић, протонамесник Зоран Голубовић, јереј Драган Блинџов и ђакон Урош Памучар.

Протонамесник Зоран Голубовић је беседио је сабраном народу о значају икона као једном од стубова православља и истинске вере: -Када свети оци говоре о Цркви они говоре о Њој као икони и као броду спасења који нас спасава у овоме свету. Када говоримо о Евхаристији која се дешава у Цркви, односно о Литургији, ми говоримо да је Литургија сама икона Царства Божјег. 

По отпусту свете Литургије, владика Иларион је још једном позвао све верне да се организују у групе и да најкасније од празника Сретења Господњег крену са читањем Псалтира, а потом је подсетио да се управо на месту на ком се налази икона Богородице Млекопитатељнице, у Посници Светог Саве у Кареји, свакодневно чита Псалтир.

Извор: Епархија тимочка

Најновије вести

Повезане вести