Званична посета Председника Савезне скупштине Републике Аустрије епископу Андреју

Published On: 20/03/2021

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј примио је 19. марта 2021. године у Епископији у Бечу председника Савезне скупштине Републике Аустрије г. Волфганга Соботку са делегацијом.

Епископ Андреј је испред Саборног храма дочекао високог госта и пожелео му срдачну добродошлицу. Током пријема који је настављен у свечаном салону Епархије, председник Соботка и епископ Андреј су разменили мишљења о важним темама из јавног, друштвеног и политичког живота, о условима рада Српске Цркве у Аустрији,  међуверском дијалогу и актуелним догађајима који се тичу живота српског народа на простору Беча и Републике Аустрије.

Високи гост је изразио своју радост поводом избора и устоличења Патријарха српског г. Порфирија. У вези с тим, председник Соботка је епископу Андреју предао званично писмо за новог Патријарха Српске Православне Цркве.

Епископ Андреј је срдачно захвалио председнику Соботки на званичној посети. Саговорници су изразили жељу да се настави драгоцени контакт. После пријема, Епископ је високом госту показао Саборни храм Светог Саве и новоуређени простор Владичанског двора у Бечу.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести