„Земља живих“ у Средњој техничкој школи у Руми

Published On: 20/05/2022

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, организована је заједница „Земља живих“ која представља пружену руку свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима и независницима, тужним и сиромашним у срцу.

Заједница је у потпуности подржана и као таква, ван терцијерних здравствених установа за лечење лица са психоактивним супстанцама (хемијске и нехемијске природе), јединствена на овим просторима Балкана. Пуну и свесрдну подршку дало је Министарство здравља Републике Србије, Министарство унутрашњих послова, Канцеларија за борбу против дрога Владе Републике Србије, Српско лекарско друштво, Министарство за борачка и социјална питања, центри за социјални рад, локалне самоуправе.

На општу радост свих ученика и запослених, предавање за ученике одељења прве године (Е11, Е13, М11, М12 и М13) у СТШ „Миленко Брзак- Уча“ одржали су главни координатор господин Андреја Јовановић и штићеници заједнице у понедељак 01.04.2022. са почетком у 13 часова у свечаној сали школе. Све присутне је у име Управе школе поздравила проф. енглеског језика Нада Васић.

Организацију предавања реализовао је Тим за превенцију дрога СТШ „Миленко Брзак- Уча“ из Руме у саставу: Рената Самац, Милорад Обрадовић и координатор Стефан Недић, на челу са директором школе и осталим члановима управе и стручне службе школе.

Вероучитељ мр Стефан Недић, координатор Тима

Најновије вести

Повезане вести