Златни лик Христа Спаситеља радницима у здравственим установама Никшића

Published On: 18/01/2021

Епархија будимљанско-никшићка и Саборни храм Светог Василија Острошког дојељује Златни лик Христа Спаситеља лекарима, медицинском и техничком особљу здравствених установа Никшића за испољену љубав и крајње пожртвовање у лечењу оболелих.

То је беседећи у недељу пред Богојављење и празник Сабора Светих седамдесет апостола и Светог Јевстатија Превлачког и Архиепископа српског, 17. јануара 2021. године током Литургије у Саборном храму Светог Василија Острошког саопштио протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намесник никшићки.

Ом је навео да због епидемиолошке ситуације неће бити пливања за Часним крстом, каои да ће Златни лик Христа Спаситеља бити додељен здравственим установама у Никшићу и Брезовику.

„Ова и прошла година су обиљежене многим дешавањима и многе ствари смо због стања у којем се наше друштво и свијет налази услед пандемије морали да промијенимо и неке наше обичаје, нисмо их заборавили, испунили смо их, али на један другачији начин, како бисмо помогли да се ово што прије заврши и вратимо се редовном и нормалном животу. Зато, обавјештавамо све учеснике и вас, браћо и сестре, да Богојављенско пливање за Часним крстом у Никшићу, ове године, због епидемиолошких мјера, које су на снази неће бити организовано“.

„Молитвено се сјећајући обољелих и оних који су се упокојили од ове болести, нарочито, оних који их лијече одлучили смо да Златним ликом Христа Спаситеља, који додјељујемо на Богојављење ономе који први стигне до Часног крста, за ову годину, одликујемо здравствене установе и раднике у њима, у Никшићу и Брезовику, оне који су несебично показали своју љубав, оне који су понијели крст свој и свједочили га, оне који показују нама, а многи међу њима су хришћани, како треба да идемо путем Господњим и како треба да се жртвујемо за ближњега свог“, казао је свештеник Јокић.

„Ти људи – доктори, здравствени и медицински радници – први су стигли до Часног крста. Први су били и данас су на првом мјесту тамо гдје је велико страдање, гдје је велика потреба. Они данас носе тај Часни крст Господњи за све нас и за оне који су обољели од ове и од других болести. Нека нам сјећање на љепоту, радост и благодат прошлогодишњег Богојављенског пливања за Часним крстом буде утјеха у овогодишњем одсуству те радости и нада да ће се, већ, од следеће године та радост обновити учешћем стотина храбрих пливача и бодрењем хиљада вјерних, окупљених у тој радости“, поручио је протојереј-ставрофор Слободан Јокић.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Најновије вести

Повезане вести