Изабери веронауку: Велики пост

Published On: 31/03/2021

Ново издање емисије „Изабери веронауку” посвећено је Великом посту. Гост емисије je био вероучитељ Основне школе „Жарко Зрењанин” у Новом Саду г. Александар Ковач, који се потрудио да слушаоцима Радио Беседе представи најосновније податке о Великом и Часном посту. Вероучитељ је, пре свега, говорио уопштено о посту, приказао историјат поста, говорећи какав је пост био у Старом Завету, а какав је био новозаветни пост, који је свој смисао добијао у светој Евхаристији.

У наставку, гост емисије је приказао кратак историјат Великог поста, а потом и сваку седмицу Часног поста, укључујући и припремне седмице. На крају, вероучитељ Александар Ковач се задржао на Страсној седмици која најдиректније упућује на празник Васкрсења Христовог, који је уједно и круна Великог поста, због чега исти пост и носи назив васкршњи.

У рубрици „Из ђачке учионице” чули смо ученика Основне школе „Милош Црњански” у Новом Саду, Страхињу Ђукића, који је са нашим слушаоцима поделио своје знање о посту, стечено на часовима верске наставе.

аудио прилог (Радио Беседа)

Извор; Епархија бачка

Најновије вести

Повезане вести