Изложба у манастиру Дивостину

Published On: 10/05/2021

У радости Светле недеље, на дан Светог великомученика Георгија, прегаоци Културно-историјског центра Српска круна из Крагујевца, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована, у порти манастира Дивостина приредили су Васкршњу и Ђурђевданску изложбу васкршњих јаја.

Приказана је колекција од стотинак руком осликаних васкршњих јаја различитих аутора, углавном са ликовима светитеља и мотивима српских цркава и манастира, призорима природе флоралног типа Божје баште и многобројним шарама са српских ћилима и народних ношњи. Изложени су и дечји радови истих мотива рађени под менторством проф. Александре Глишовић.

Генерални секретар Културно-историјског центра Српска круна и организатор свечаности гђа Мирјана Раденковић је говорила о значају икона, правилном украшавању васкршњих јаја као и неговању културних вредности уопште.

Гост изложбе био је доајен српске глумачке сцене Милан Цаци Михајловић, који је сходно светом месту рецитовао патриотску прозу и кроз чистоту српске речи оставио снажан утисак на посетиоце. Публика је такође имала прилику да ужива у духовној музици и музици са српских дворова оркестра Предрага Милановића.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести