Исповест свештенства намесништва чикашког

Published On: 11/04/2022

У петак, 8. августа 2022. године, обављена је исповест свештеника чикашког намесништва у парохији Светог архангела Михаила у Ленсингу (Чикаго), Илиноис.

Исповедник је био архимандрит Тома, духовник манастира Нове Грачанице. Ујутру у 9 сати Часове је служио протојереј-ставрофор Милош Весин у молитвеном присуству свештеника чикашког намесништва. Уследила је света Литургија пређеосвећених дарова.

После ручка који су припремиле сестре из парохије Светог арханђела Михаила, одржан је састанак свештеника на којем су размењена мишљења о великопосним богослужењима у жељи да се унапреде, нарочито после застоја од две године због епидемије. Такође је поменуто питање реорганизације Богословског факултета, акредитација и званично место. Протојереј-ставрофор Милош Весин је поднео извештај, пошто је био, заједно са протојерејом-ставрофором Александром Новаковићем, у делегацији у Патријаршији, као и у Џорданвиској богословској школи. Радови на згради у Либертивилу се одвијају и очекивати је да ће се  са мало већим напором убрзати се.

Сабрњу су присуствовали: архимандрит Тома (Казић), протојереји-ставрофори Недељко Лунић, архијерејски намесник, Милош Весин, надлежни парох, Александар Бугарин, парох цркве Светог Ђорђа у Џолијету, Марко Матић, парох цркве Светог Саве у Мерилвилу; протојереји Добривоје Милуновић, парох Саборне цркве Васкрсења Христовог у Чикагу, Радован Јаковљевић, парох цркве Свети Ђорђа у Шерервилу, Немања Тешић, парох цркве Светог Николе у Брукфилду, Дарко Спасојевић, старешина Саборне цркве у Чикагу, Александар Савић, парох цркве Светог Симеона Мироточивог у Саут Чикагу; јереј Николај Костур, парох Саборне цркве у Чикагу. Прислуживао је богослов Милан.

Извор: Епархија новограчаничко-средњезападноамеричка

Најновије вести

Повезане вести