Источно Сарајево: Саветовање за вероучитеље у средњим школама

Published On: 29/11/2021

Дана 27. новембра 2021. године у сали Културног центра Источно Сарајево одржано је прво стручно саветовање за вероучитеље у средњим школама Републике Српске и Федерације БиХ.

Уводну реч учесницима семинара упутио је председник Катихетског одбора Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом. Уследила су предавања према утврђеном распореду тема и предавача: Професори Православне вјеронауке у свједочењу Православља у средњим школама, проф. др Дарко Ђого; Процес сазнања у настави, проф. др Биљана Сладоје Бошњак; Права и улога професора Православне вјеронауке у средњим школама, др Славољуб Лукић, инспектор – просветни саветник за Православну веронауку.

Након сваког предавања уследила је дискусија. Дијалог између предавача и слушалаца обиловао је корисним саветима. Учесници семинара су били у прилици да стекну нова сазнања којима ће моћи да унапреде свој рад на пољу ширења Христове науке. Трпезом љубави, размјеном идеја и искустава, дружење је настављено у парохијској сали храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима – Источно Ново Сарајево.

Жанела Пажин, проф. Православне веронауке

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести

Повезане вести