Канонска посета Епископа жичког Јустина Врњачкој Бањи

Published On: 05/12/2021

Први дани Божићног поста доносе празник Ваведења Пресвете Богородице, догађај када Господ преко свештеника Захарије уводи Пречисту Дјеву Марију у Светињу над Светињама и указује да се највећа Светиња човечанству дарује преко Богомиспрошене Девице.

На благи празник Богомајке Црквену општину у Врњачкој Бањи посетио је Преосвећени Епископ жички г. Јустин који је служио свету Литургију. Саслуживали су архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић, старешина храма протојереј Часлав Јовановић, протојереји Жарко Дончић и Радош Младеновић, протонамесник Радован Ђорђевић, јереј Слободан Глишовић и ђакони Стефан Симић и Синиша Јовановић.

Литургијско сабрање је улепшало појање протопсалта Ивана Трајковића. Велики број мештана Врњачке Бање је дошао у храм Рођења Пресвете Богородице да литургијски прослави празник и дочека свог архипастира који је беседио накончитања Јеванђеља:

-Пресвета Богородица се припремала годинама да прими и смести Несместивога. Због тог њеног труда и љубави према Богу ми смо у стању да данас добијемо залог вечног живота. Пример Пресвете Богородице је образац живота хришћанског. Она је једна од нас, она има људско тело, она је људско биће. Треба да нам буде пример и узор да следујемо њеном животу, њеном подвигу, њеној љубави коју је имала према Сину своме, а кроз Сина и љубав према читавом човечанству. 

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести