Краљево молитвено прославило Светог Саву

Published On: 28/01/2022

Њеогово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је 27. јануара 2022. године, на празник Светог Саве, првог Архијепископа српског, свету архијерејску Литургију у Саборном храму у Краљеву.

„Срећна слава свој деци свих узраста!“ отпочео је беседу владика Јустин и озваничио централну прославу празника првог Архиепископа српског Саве у храму који носи његово име у Краљеву: -Радостан сам што смо овај дан дочекали са осликаним целокупним олтарским простором у коме ћемо сада имати радост да приносимо најсветије Дарове.

Господње речи које кажу „Пустите децу нека долазе к’ мени“ увидели смо да се обистињују на данашњој Литургији јер је брод цркве био највише испуњен децом. Овога пута Христа су у највећем броју дочекала деца позивом свога оца Светога Саве.

Празник слави и хор Саборног храма који је име Светог Саве понео као свог небеског заштитника. Такође, трудом и помоћи Кола српских сестара, породице Ђорђа Ивковића, Горана Ристовића, Оливере Крстић, Новице Ристића и Зорана Чукановића подељени су светосавски пакетићи за сву присутну дечицу и децу из краљевачких школа и предшколских установа. За најбоље литерарне и ликовне радове награђена су деца која су учествовала на конкурсу. У наставку је отпевана химна Светом Сави.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести