Ликовна колонија у контејнерском насељу Сајмиште у Петрињи

Published On: 28/07/2021

На молбу становника стамбеног контејнерског насеља Сајмиште у Петрињи, у организацији Српског културног друштва Просвјета – Пододбор Петриња и Српске православне црквене општине у Петрињи, 27. јула 2021. године, у кругу насеља и будућег контејнерског пословног центра организована је ликовна колонија под називом „Буђење светлости“.

Својим доласком и дружењем са становницима насеља Сајмиште, уметници који су са радошћу прихватили позив за учешће у племенитој акцији обојили су суморну свакодневницу 150 становника, од којих ће већина обнову својих домова дочекати у привременим смештајним објектима који су инсталирани у том делу Петриње. 

О размерама катастрофе која је задесила подручје града Петриње говори и податак да су у сврху пружања смештаја породицама које су остале без крова над главом организована чак три контејнерска насеља (Сајмиште, Чешко Село, Мошћеница). 

Поред пружања помоћи у виду беле технике и осталих потрепштина за несметан живот у контејнерима, подсећамо да је Црквена општина Петриња, поводом празника Христовог Васкрсења, за становнике контејнерских насеља Сајмиште и Чешко Село спровела у дело и хуманитарну акцију под називом „Васкршњи ручак за све“, приликом које је уручено 225 пакета, док су најмлађи становници даровани слатким пакетићима и играчкама.

Извор: Епархија горњокарловачка

Најновије вести

Повезане вести