Манастир Хиландар доделио стипендију Биљани Чекић – Дари из Јасеновца

Published On: 11/03/2021

Биљани Чекић, која је пред филмским камерама оживела лик мале Даре из Јасеновца, са благословом игумана Светог манастира Хиландара архимандрита Методија, уручена стипендија коју ће добијати до завршетка школовања.

Стипендију је 9. марта 2021. године у просторијама Задужбине Хиландара у Београду уручио директор Задужбине Миливој Ранђић. У пратњи Биљане Чекић били су њен отац Радован, сестра Дајана, брат Стефан и продуцент филма Макса Ћатовић.

Манастир Хиландар је овим гестом желео да ода признање и изрази захвалност Биљани Чекић на упечатљивој улози мале Даре. Она је својом потресном улогом допринела да се о страдању невиних Срба, Јевреја и Рома, а посебно деце, у усташким логорима смрти коначно упознају и они који до сада о томе ништа нису знали или су преко те чињенице олако прелазили.

Братство Хиландара се нада да ће стипендија помоћи Биљани да се успешно школује и да преброди све тешкоће са којима данас сусрећу она, њена породица и српски народ који живи на страдалном подручју Козарске Дубице.

Извор: hilandar.org

Најновије вести

Повезане вести