Митрополит волоколамски Иларион код папе Фрање

Published On: 28/12/2021

Митрополит волоколамски г. Иларион, председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, састао се 22. децембра 2021. године у Дворани за аудијенцију Павла VI у Ватикану са Папом римским Фрањом. На почетку разговора митрополит Иларион је у име Патријарха московског и све Русије г. Кирила предстојатељу Римокатоличке Цркве честитао 85. рођендан.

Папа Фрања је поздравио Његово Високопреосвештенство изразивши срдачну захвалност Његовој Светости Патријарху Кирилу на честиткама и сталном високом нивоу сарадње. Током дужег састанка, који се одржао у топлој атмосфери, стране су разговарале о широком спектру текућих питања у билатералним односима Римокатоличке цркве и Руске Православне Цркве, као и о одређеним аспектима сарадње у блиској будућности. 

Митрополит Иларион је на крају сусрета Папи Фрањи предао честитку Патријарха московског и све Русије Кирила и Богородичину икону „Знамење“. Уручујући поклон, митрополит Иларион је истакао да је та икона посебно драга предстојатељу Руске Православне Цркве, будући да се у храму Санкт-петербуршке духовне семинарије коју је завршио и где је био ректор током десет година налази копија те иконе Пресвете Богородице.

Извор: mospat.ru

Најновије вести

Повезане вести