Митрополит Иларион упутио изразе саучешћа поводом упокојења амбасадора Лазанског

Published On: 05/08/2021

Митрополит волоколамски г. Иларион, председnik Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, упутио је саучешће министру спољних послова Републике Србије г. Николи Селаковићу поводом смрти изванредног и опуномоћеног амбасадора Србије у Русији Мирослава Лазанског, који је био на челу дипломатског представништва своје земље у Москви од 2019. године.

Амбасадор Лазански је изненада преминуо у Београду 4. августа 2021. године од срчаног удара. У поруци се наводи:

-Ваша екселенцијо, поштовани господине министре, дубоко сам тужан због вести о смрти изванредног и опуномоћеног амбасадора Србије у Русији г. Мирослава Лазанског. Примите моје искрено саучешће. У многим земљама почивши је био познат као професионални војни новинар и политичар, који је вишекратно посећивао места војних сукоба у различитим деловима света. Предводећи српску амбасаду у Москви од 2019. године, г. Лазански је успешно радио на јачању братских веза народа Русије и Србије. Пошто сам имао прилику да га лично упознам, желео бих да истакнем његово интересовање и залагање за живот и службу Руске Православне Цркве.

-У овом тужном тренутку, молим Вас да пренесете искрено саучешће породици и пријатељима почившег, да им желим снаге и јачину духа да преживе горчину губитка, наводи се у изјави саучешћа . Уз искрено саучешће, председника Одељења за спољне црквене послове  Московске Патријаршије, Митрополита волоколамског г. Илариона.

Извор: mospat.ru

Најновије вести

Повезане вести