Митрополит Иларион: Хришћани морају да шире дух братства и пријатељства

Published On: 14/10/2021

Митрополит волоколамски Иларион, председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, предао је папи Фрањи руско издање књиге „Молитва, дах новога живота“, за коју је предговор написао Патријарх московски и све Русије Кирил.

-Много нас је, различити смо, али ипак смо само једно, речи су из књиге папе Фрање, насловљене „Молитва, дах новога живота“. Књигу, посвећену улози молитве у хришћанском животу, 2019. године је објавила Ватиканска издавачка књижара, са предговором патријарха Кирила. Реч је о књизи у којој су скупљене најважније Папине речи о молитви, а посебно беседе о молитви „Оче наш“.

Попут Папе, и патријарх Кирил у предговору напомиње колико је важно, у доба обележено кризом комуникације, нагласити да се у молитви „Оче наш“, којој нас је поучио Господ, не користи заменица ја, јер свако од нас ту молитву упућује нашем небеском Оцу у име целога човечанства.

Руско издање књиге Папи је предао митрополит Иларион који је проше недеље у Риму учествовао у међународном дводневном сусрету под насловом „Народи браћа, будућа земља“ у организацији Заједнице Светог Еђидија.

-Сви смо створени на слику и прилику Божју; хришћани стога морају ширити дух братства и пријатељства, истакао је митрополит Иларион у разговору за Vatican News, у којем је, између осталог, напоменуо да и православни читаоци књиге могу извући корист из лекција папе Фрање.

Извор: Vatican News

Најновије вести

Повезане вести