Митрополит Порфирије на Бадњи дан посетио ковид позитивне кориснике Дома старих

Published On: 06/01/2021

Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански г. Порфирије посетио је 6. јануара 2021. године, На Бадњи дан, кориснике глинског Дома за старе који су због последица земљотреса премештени установу исте намене у Загребу. 

У земљотресу који је разорио Банију тешко је оштећен Дом за старе у Глини, па је његових седамдесетак корисника, а међу њима је значајан број православних верника,  остало без крова над главом. Да искушење буде веће, двадесет корисника Дома су позитивни на вирус covid-19 и они су смештени у одељење загребачког Центра за рехабилитацију, где их је митрополит Порфирије посетио у поподневним часовима Бадњег дана.

Пошто је заједно са свештеницима из његове пратње отпевао тропар Божића, митрополит Порфирије је пацијентима честитао наступајући празник Христовог Рођења и пружио речи утехе, а затим им поделио бадњаке и божићне дарове. Посебно дирљив био је сусрет са пацијентима пореклом из околине Дервенте, родног краја Митрополитових родитеља. -Увек ћемо вас имати у нашим молитвама. У сваком тренутку смо спремни да вам помогнемо колико је у нашој моћи, поручио је митрополит Порфирије који је захвалио управи и особљу Центра за рехабилитацију на несебичној жртви коју указују болеснима не жалећи себе.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска

Најновије вести

Повезане вести