Митрополит Јоаникије: Срце своје спремимо за стан Богу живоме

Published On: 10/03/2022

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је 9. марта 2022. године, на празник Првог и другог обретења главе Светог Јована Крститеља, прву великопосну Литургију пређеосвећених дарова у Цетињском манастиру.

-Прва седмица Часног поста се одликује посебном строгошћу, јер је долично да се на почетку подвига има ревност за побожан живот како бисмо се удостојили да како ваља прославимо Недељу православља – победу православља која долази. Молитве које читамо у Цркви, пјесме које пјевамо и сав сам наш труд треба да врхуни у светим тајнама Христовим, које су циљ да се коначно сјединимо са Господом, да се што ближе и присније сјединимо са Њиме, а то значи да очистимо и своје душе и своје мисли, своја срца и да се припремимо за сједињење са Господом, истакао је владика Јоаникије.

-Своје срце спремимо за стан Богу живоме да бисмо се испунили Његовим животом, Његовом љубављу и истином, Његовом правдом и добротом, да би све то што примимо у храму, сву Божју благодат коју примимо да бисмо је учинили садржајем нашега живота, да све оно што чинимо, што деламо, да буде прожето вјером и да на такав начин стално угађамо Господу, поручио је митрополит Јоаникије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести