Молитвени опроштај од протојереја-ставрофора Драгана М. Васиљевића

Published On: 10/03/2021

У суботу, 6. марта 2021. године, на Задушнице, након одслужене свете Литургије у храму Светог Вазнесења Господњег у Каменици упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Драган М. Васиљевић.

Рођен је у побожној и честитој свештеничкој породици 1955. године у селу Придворица код Ивањице. Основну школу завршава у Придворици и након тога уписује и успешно завршава Богословију Светог Саве у Београду, потом се венчава са својом изабраницом Верицом, рукополаже за свештеника и бива послат на другу парохију у село Брезна покрај Горњег Милановца. Убрзо прелази у Рамаћу код Крагујевца где службује пуних 39 година до одласка у пензију 2017. године.

На рамаћкој парохији подиже парохијски дом, обнавља црквену кућу и даје велики допринос на конзерваторским и рестаурацијским радовима на древном рамаћком храму.

Прота Драган живео је мирно и тихо, а важио је за угледног, поштеног и вољеног свештеника. Отац је две ћерке и деда четворо унучади.

Литургија и опело су служени у храму Светог Николаја Мирликијског у Рамаћи у присуству многобројног свештенства и народа. Посмртно слово одржао је протин пријатељ и школски друг протојереј Радослав Глишић из Свилајнца. Прота Драган сахрањен је на породичном гробљу у селу Сирча.

јереј Драган М. Милованчевић, парох рамаћки

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести