Молитвено прослављен Свети Сава у Шумарицама

Published On: 28/01/2022

Дана 27. јануара 2022. године, када Црква молитвено прославља славног српског просветитеља Светог Саву, светом Литургијом у храму Светог великомученика Георгија у Шумарицама началствовао је протојереј Срђан Тешић.

Верни народ се сабрао под сводове храма да молитвено прослави дивног угодника Божјег, заштитника оних који се уче и оних који уче. У славу и част Светог Саве благосиљан је славски колач и кољиво које је у име црквене заједнице принела Александра Арсенијевић. По отпусту Литургије сабранима се обратио и свештеник Срђан Тешић који је честитао празник српског просветитеља и духовног родитеља:

-Угедајмо се данас на Светог Саву, очистимо своја срца, уздигнимо поглед ка Христу, ка Небеској Србији и заискајмо милост Божју  да би породице наше тако освећене напредовале, расле и умножавале се на славу Божју!

По отпусту отпојана је химна Светом Сави, након чега су деца која су припремила рецитације рецитовала, зашта су добила пригодне поклоне. Посебно радује што је Светој Чаши приступио велики број верних и тиме посведочили веру у Живога Бога Лекара душе и тела.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести