Монашење у Цетињском манастиру

Published On: 14/01/2021

Православног Колумбијца и цетињског богословца Родрига Јухуму Трухиља Теофила 13. јануара 2021. године у Цетињском манастиру замонашио је Преосвећени Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички г. Кирило давши му монашко име Амфилохије.

Након монашења Владика је рекао да је нови монах име добио по његовој личној жељи у част Светог Амфилохија Иконијског. Новом монаху Владика је пожелио је да своје име часно пронесе до Колумбије сећајући се увек живота Светог Амфилохија Иконијског и његовог духовног оца митрополита Амфилохија “који нас је све завиолио и зато смо сад овдје заједно, због његове љубави која је обухватала сав свијет. Тако и прави хришћани треба да воле сав свијет и све људе. То није празни космополитизам него је то јединство у Цркви Божјој.

-Није случајно што је монах Амфилохије постриг примио на празник Светог Василија Великог. Управо је Свети Василије Велики писао Светом Амфилохију Иконијском један трактат о Духу Светоме. И вама у западним крајевима треба да размијете мало боље треће лице Свете Тројице, казао је епископ Кирило.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести