Награда „Др Лазо Костић“ протојереју-ставрофору др Велибору Џомићу

Published On: 16/02/2021

У „Српској кући“ у Подгорици је на празник Сретења Господњег, 15. фебруара 2021. године, одржана je додела награда поводом првог „Српског ликовног сабора“.

Прва награда је припала Рајку Сушићу за дјело „0,7 kw“, другу награду је освојио Јован Станишић за слику „Свети Јован Крститељ“, а трећа награда је отишла у руке Исидори Савић за дело „Портрет“. Награда „Др Лазо Костић“ из области српске културе, хуманистике и научног стваралаштва припала је протојереју-ставрофору доц. др Велибору Џомићу за књигу „Српска Црква и модерна државност“ у издању Института за српску културу из Никшића.

Протојереј-ставрофор Велибор Џомић је захвалио жирију и организатору на указаној части да буде први добитник награде која је украшена именом Лаза М. Костића, једног од највећих правника, историчара и научника српског народа, а која га још више обавезује у времену које долази.

У свом обраћању на празник српске слободе, државности и уставности – Сретења Господњег, протојереј-ставрофор Велибор Џомић је говорио о лику и делу Лаза М. Костића, знаменитог српског научника који је одавно сврстан у српске бесмртнике.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести