Надбискуп ђаковачко-осјечки у посети Епископу осечкопољском и барањском

Published On: 25/03/2021

Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим примио је 24. марта 2021. године у Епископској резиденцији у Даљу Његову Екселенцију Надбискупа ђаковачко-осјечког г. Ђуру Хранића.

Епсикоп је пожелео добродошлицу Надбискупу и његовој делегацији и захвалио на указаној части што се Надбискуп одазвао на његов позив, будући да се пријем није могао раније уприличити због неповољне здравствене ситуације узроковане пандемијом корона вируса.

У духу братског дијалога, саговорници су се сагласили да једнаки изазови и искушења, првенствено везани за демографска и пастирска питања, који су претња не само вредностима које су у темељу данашње Европе и света, него и људском достојанству, стоје пред свим хришћанима, и да као такви захтевају сагледавања, промишљања и прегнућа свих.

Пријему су присуствовали помоћни бискуп монсињор г. Иван Ћурић, секретар Надбискупског ординаријата велечасни Домагој Лацковић и службеници Епархијског управног одбора протојереји Марко Шукунда, Немања Клајић и ђакон Војислав Николић.

Извор: Епархија осечкопољска и барањска

Најновије вести

Повезане вести