Након постоперативног опоравка Папа остаје још неколико дана у болници

Published On: 14/07/2021

Папа Фрањо ће остати у Поликлиници Гемели још неколико дана како би завршио медицинску терапију. Како би се медицинском терапијом и рехабилитацијом постигао што бољи резултат, папа ће остати у болници још неколико дана, изјавио је 13. јула 2021. године управник Канцеларије за медије Свете Столице Матео Бруни. Папа је посетио неколико малишана, пацијената с оближњег онколошког одељења, и са њиховим породицама одржао молитву Пресветој Богородици. Уследио је разговор са лекарима и медицинским особљем, а послеподне у приватној капели је богослужио у присуству особља које свакодневно води бригу о њему.

Радост због победе аргентинске и италијанске фудбалске репрезентације Папа је поделио са најближим сарадницима, осврнувши се на значај спорта и његових вредности, као и на спортску способност за прихватањем сваког резултата, па и пораза: – Само тако, суочени с тешкоћама у животу, можемо увек деловати, борити се не предајући се, и то са надом и поуздањем.

У редовним изештајима о здравственом стању папе Фрање, Канцеларија за медије Свете Столице истиче да се наставља Папин постоперативни опоравак, као и да је Папа започео обављати послове у мањем обиму уз редовна богослужења у личној капели у Поликлиници Гемели, где је био подвргнут оперативном захвату 4. јула. 2021. године.

Извор: VN

Најновије вести

Повезане вести