Напредује изградња храма Светог Висариона Исповедника

Published On: 09/09/2021

У аустријској покрајини Тиролу, граду Куфштајну, Црквена општина подиже храм посвећен Светом свештеномученику Висариону Сарају, заштитнику верног православног народа у том крају. О радовима на изградњи на лицу места се 31. августа 2021. године информисао Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј од стране надлежног пароха Михаила Гавриловића.

Храм Светом Висариону Саваиту и сабрату манастира Пакре у Славонији, чију је изградњу по благослову владике Андреја покренула парохија Епархије аустријскo-швајцарске, као идејни пројекат локалног архитекте г. Момчила Турунташа почео је да добија своје контуре. Епископ заједно са Одбором за изградњу храма позива све људе добре воље да се укључе у изградњу ове светиње и помогну како молитвено тако и материјално. Заинтересовани за помоћ у изградњи, могу се обратити путем електронске адресе episkopbec@gmail.com или на адресу надлежног пароха mihail.gavrilovic@gmail.com, а средства се могу уплатити на рачун: Serb.-Orthodoxe Kirche (Iban: AT411634000134178205, са назнаком: изградња храма Светог Висариона).

У присуству бројних верника, 8. јула 2021. године, Епископ славонски г. Јован заједно са епископом Андрејем освештао је и положио камен темељац за градњу новог храма у Куфштајну. -Веома значајно за православне Србе овог краја јесте да имају свој православни храм, изјавили су представници Покрајине Тирол које треба похвалити на њиховом односу који негују са Српском Православном Црквом.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести