Недеља пета по Духовима у храму Светог Саве у Краљеву

Published On: 26/07/2021

У Недељу пету по Духовима, Преосвећени Владика жички г. Јустин је служио свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве у Краљеву, уз саслуживање архимандритȃ Дамјана (Цветковића) и Саве (Илића), протојерја-ставрофора Мирослава Јаковљевића, протојереја Радоје Санда, протонамесника Дејана Марковића, протођакона Александра Грујовића и ђакона Стефана Милошевског.

Појање су предводили студенти теологије Филип  Зеленовић и Душан Дуњић, као и г. Срђан Благојевић. Прислуживао је чтец Петар Ђерковић.

Обзиром да се у олтарском простору изводе обимни радови везани за израду мермерног иконостаса и осликавање фрескама и да је поново присутна монтажна скела, света Литургија је служена на  Трпези постављеној у броду храма. Настојањем владике Јустина и залагањем ЕУО Епархије жичке многобројни радови на уређењу храма и других црквених објеката су већ неколико година интензивирани са циљем да у догледном периоду Саборни храм Епархије жичке заблиста у свој лепоти.

-У нашем храму се већ неколико година у посебном трону налази дивна икона, верна копија хиландарске иконе. Она нас милостиво посматра, брине и учествује у изградњи нашег лепог храма. Она чудотвори и чудотвориће, као и посвуда по свету, по мери наше вере и нашег поверења у Њено заступништво, беседио је владика Јустин.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести