Недеља Свете Марије Египћанке у мнастиру Каменцу

Published On: 11/04/2022

У пету недељу Великог поста, када Црква молитвено прославља успомену на Свету Марију Египћанку, древна светиња, манастир Каменац, имала је благослов да дочека Преосвећеног Епископа жичког  г. Јустина.

На литургијском сабрању, Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Радован Стевановић, парох заблаћки, парох честински јереј Младен Стевановић и ђакон Стефан Симић.

– Сила, милост и благодат Божја чине да Црква од највеће грешнице кроз покајање добија највећу светитељку, чудотворку. Да није светитеља Божјих, које Црква у овоме посту сваке недеље нама приказује, да се сетимо њиховог живота, Јеванђеље би било једна дивна философија, заиста лепо прилагођена човеку. Да може да чита, да може да се диви и да каже „ето, ја сам хришћанин и то је лепо бити“, али после тога, ништа више. Доказ да је Јеванђеље истина јесу свети Божји људи. Света Марија Египћанка везала је ум свој за бесмртнога Бога и из дана у дан се освећивала, рекао је Епископ Јустин и закључио да је најважнији наш унутрашњи живот, јер све што је лепо унутра је у нама, беседио је владика Јустин.

Извор: Епархија жичка

Повезане вести