Недеља Светих отаца Првог васељенског сабора у Мостару

Published On: 17/06/2021

Недеља Светих отаца Првог васељенског сабора била је посебно свечана у Мостару. Наиме, након обиласка великомученичких Пребиловаца и Житомислића, у госте су дошли свештеници, вероучитељи и ђаци који похађају православну веронауку у Бару.

Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Слободан Зековић, архијерејски намесник барски, уз саслужење свештеника из Бара протојереја Љубомира Јовановића, јереја Александра Орландића и Николе Радовића, као и домаћина протојереја-ставрофора Радивоја Круља, у молитвеном учешћу верног народа из Бара и Мостара. 

У беседи након читања Јеванђеља јереј Никола Радовић нагласио је значај Светог Атанасија Великог, Светог Николаја Мирликијског и других Светих отаца Првог васељенског сабора у одбрани праве вере од александријског ђакона Арија и осталих јеретика. 

Након причешћа Телом и Крвљу Господа нашег Исуса Христа, протојереј-стафрофор Слободан Зековић захвалио је домаћинима на Аврамовском гостопримству и том приликом Старој цркви као поклон уручио икону заштитника града Бара, првог српског краља, Светог Јована Владимира. Такође, и домаћини су гостима уручили поклоне, књижице које говоре о историји светосавске Епархије захумско-херцеговачке, док је дружење настављено у гостопримници и порти Старе цркве.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести

Повезане вести