Недеља Светих отаца Седмог васељенског сабора у Острогу

Published On: 25/10/2021

У 18. недељу по Духовима, посвећену Светим оцима Седмог васељенског сабора, 24. октобра 2021. лета Господњег, када Црква молитвено прославља Светог апостола Филипа и Светог Теофана Начертаног, светом Литургијом у цркви Свете Тројице у Доњем Осторгу началствовао је јеромонах Владимир.

Саслуживали су протосинђел Сергије, јеромонах Стефан и јерођакон Зосима, као и јереј Огњен Фемић, жупски парох у Епархији будимљанско-никшићкој. Одговарала су острошка братија, предвођена јерођаконом Романом.

-Заиста је неопходно кад послушамо света Јеванђеља да свхатимо зашто је неопходно да редовно посјећујемо богослужења и да читамо Јеванђеље и свете списе написане Духом Светим, а то је управо да бисмо имали правац којим да усмјеримо лађу нашег живота. Данашње Јеванђеље нас дивно поучава како су Свети апостоли и сСвети Божји усмјеравали лађе свога живота, почев од ове физичке лађе као рибари, а касније својим животним путевима како су се орјентисали, по чему су се орјенитсали и како су се трудили да живе, беседио је протоиснђел Сергије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести