Нови број „Православља“ – новина Српске Патријаршије

Published On: 16/04/2021

Новине Српске Патријаршије Православље од 15. априла 2021. године великим делом су посвећене блаженоуснулом архимандриту Јовану Радосављевићу, најаутентичнијем монаху у нашој Помесној Православној Цркви, како га је у опроштајном слову описао прота Милутин Тимотијевић. „Господ га је позвао Себи кад је био најспремнији из овог света, за улазак у дом Његов“, више пута је подвукао у беседи Његова Светост Патријарх српски Порфирије, који је уз саслужење више архијереја Српске Православне Цркве, служио 10. априла 2021. године опело у летњем олтару манастира Лелића новопрестављеном оцу Јовану.

„Даруј ми покајање, затвори очи тела мога и отвори очи душе моје. Отвори, Господе, очи ума мога и разума да Те могу кроз веру своју познати као свога Бога и Спаситеља. Отвори, Господе Боже, очи срца мога да Те могу осетити као Оца, а све људе као браћу своју“ – из Молитвене исповести пред Богом архимандрита Јована Радосављевића – добротом монаха Игнатија Марковића пренето и записано за времена у новинама Српске Патријаршије.

Петнаестоаприлски број новина Српске Патријаршије доноси и следеће текстове: Епископ стобијски Давид (Нинов): Православље – то је радост духа и излаз из свих људских безизлаза…, Манастир Српске Православне Цркве на Косову и Метохији Високи Дечани сврстан на листу најугроженијих локалитета у Европи за 2021. годину, објавила је паневропска федерација за очување културног наслеђа Европа Ностра, Јубилеји српског црквеног школства у БиХ – Рељевско-сарајевска богословија 1882–1941. године.

Извор: Православље

Најновије вести

Повезане вести