Нови ђакон у Далмацији

Published On: 06/07/2021

На светој архијерејској Литургији 4. јула 2021. године Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим је рукоположио г. Горана Лукића у чин ђакона.

– Молитвама које се читају при рукоположењу ми призивамо благодат Божју да буде на ономе ко се рукополаже као што је била на Светоме архиђакону и првомученику Стефану, на ономе који је био врли ђакон, који је из јерусалимске заједнице изабран да буде слуга и да та благодат буде на њему докле год траје његова ђаконска служба. У данашњем Јеванђељу чули смо да они који су у свештеноме чину треба да приводе душе спасењу и да у тој борби истрају све до часа у коме ће, као и сви ми, угледати лице Господње. У томе трену сви ћемо постати једно са Господом и видећемо јасно, не као на овоме свету у коме очекујемо долазак Господњи и још увек Га видимо као у огледалу, као у загонетки, како то апостол Павле лепо каже, беседио је владика Никодим.

– Ми, свештеници, треба да дочекамо то Царство Небеско као достојни служитељи овога олтара, као они који су свој живот посветили сведочењу Речи Господње и преношењу вере наших отаца, вере коју су нам апостоли предали. То је вера у Бога који је ходио овде међу нама, земљом која је по много чему слична нашој милој Далмацији и коме треба увек да останемо верни и да се трудимо да добру трку истрчимо ка Царству Небеском, поручио је Епископ далматински и још једном упутио честитке породици Лукић над чијим је најмлађим чланом истог дана извршена света тајна крштења.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести