Обележена слава цркве у Ченгићу

Published On: 09/07/2021

Служењем Литургије и ломљењем славског колача у Ченгићу код Бијељине у цркви Рођења Светог Јована Крститеља прослављен је Ивањдан.

На дан славе цркве поред мештана у село долазе и званице са стране, али и мештани који живе у иностранству. „На овај дан наши Ченгићани ма гдје год били у свијету одазову се позиву родног краја, заједно узмемо молитвеног учешћа и помолимо се за здравље и благослов како самих мјештана тако и свих добрих људи који нам долазе“, рекао је протонамесник Драган Шљокић, парох у селу Ченгић.

Слави храма присуствовао је и градоначелник Бијељине г. Љубиша Петровић.

„Овдје смо да заједно са мјештанима подијелимо радост рођења Светог Јована Претече – Ивањдан. Ово су уједно и датуми када кроз обиљежавање и помен погинулим борцима, сви заједно требамо да наставимо даљу борбу за сваког човјека који жели да остане на овим просторима и то је задатак свих нивоа власти. Градска управа у Бијељини ће заједно са народом Ченгића и свим другим мјесним заједницама договарати о томе шта је то људима потребно да имају квалитетнији живот“, каже Петровић.

Обиљежавање крсне славе била је и прилика да се мештани Ченгића сете и оних који су своје животе дали за слободу српског народа.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести