Обнова Успенског храма у Утињи

Published On: 02/08/2021

Храм Успења Пресвете Богородице у Утињи саграђен је 1986. године на темељима старог храма, с циљем да би се у њему славило име Божје и Пресвета Богородица  призивала за помоћ у злу и у добру, да би верни окупљајући се у њему и око њега били чувари свете вере православне, свога имена и да не би заборавили, без обзира где живе, где су им корени, огњишта и гробиви славних предака.

Обнова храма Успења Пресвете Богородице је неопходна због прокишњавања, дотрајалих олука, фасаде и унутрашњих зидова који су оштећени због влаге.

-Обраћамо се парохијанима утињске парохије и свим људима добре воље, молећи Вас да у складу са својим финансијским могућностима, помогнете обнову храма у Утињи. Тим својим дјелима оставићемо у аманет нашим будућим поколењима истинско свједочанство наше вјере и љубави према Богу и цркви својој, учећи их да чувају вјеру својих отаца и његују све оне вриједности које су од памтивијека красиле наше славне претке. Планирани радови су облагање куполе звоника бакром, измјена дотрајалих олука, израда фасаде  и тротоара и унутрашње уређене храма, поручио је протојереј-ставрофор Радослав Анђелић и додао:

-Захваљујемо се свима онима који ће дати своје прилоге и молимо се Господу да свима Вама подари дуг живот и  духовну радост, да Вас обаспе изобиљем сваковрсних добара и дарује Вам Царство небеско којим награђује све оне који добро воле и добро чине. Ваше прилоге можете уплатити на жиро-рачун отворен код  Raiffeisenbank Austrija d.d. СПЦ у Хрватској, Епархија горњокарловачке, ЦО Требиња са назнаком: За храм у Утињи и позивом на број 1986. IBAN: HR0824840081105558675, SWIFT adresa: RZBHHR2XXXX, Контакт телефон: 00385 98 563 613.

Извор: Епархија горњокарловачка

Најновије вести

Повезане вести