Обновљена капела у добојској болници

Published On: 02/01/2021

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Фотија у Болници Свети апостол Лука у Добоју обновљена је православна капела која је посвећена том јеванђелисти и апостолу.

Трудом и залагањем свештенства добојских парохија на челу са протојерејом Дајаном Трифуновићем који је духовник добојске болнице, а захваљујући управи болнице обновљен је богослужбени простор у коме ће се служити света богослужења.

У том светом месту сви верни пацијенти који су хоспитализовани у добојској болници и сви радници те установе који даноноћно бдију над онима којима је помоћ потребна, моћи ће узности молитве Господу Лекару душа и тијела наших, Пресветој Богородици и светитељима Божјим и запалити свеће за здравље. По узору на Бању Витезду у капели ће пацијенти моћи чути јеванђелске речи утехе и сјединити са Господом Христом кроз свету тајну причешћа примајући тако лек бесмртности и непролазности. ​

Добокјска болница је јавна здравствена установа која обавља секундарни и делом терцијални ниво здравствене заштите. По броју осигураника и броју услуга највећа је болница у Републици Српској, одмах иза КЦ Бања Лука. Запошљава 770 радника, међу којима 134 доктора медицине, а организована је у 19 медицинских и седам немедицинских служби. Располаже са 439 кревета, а на годишњем нивоу на болничком лијечењу је преко 20 хиљада пацијената са око 12 хиљада болничких дана.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести