Обрановац: Даривања Кола српских сестара

Published On: 23/02/2022

Чланице Кола српских сестара после успешног почетка године, када су традиционалним божићним даривањем обрадовале две стотине породица чији су домови страдали услед земљотреса у Глини и Петрињи, наставиле са својим активностима и у фебруару.

На Сретење Господње сестре су поклониле цркви под чијим окриљем и раде две заставе са јарболима, заставу Српске Православне Цркве и заставу Републике Србије. Заставе су постављене између велике и мале капије и од Сретења ове године се заједно виоре високо на јарболима скрећући поглед верника који пристижу у порту Светотројичног храма. 

На светој Литургији старешина цркве свештеник Дарко Павловић је заблагодарио сестрама које су иницирале али и приложницима који су радо својим прилогом омогућили да се жеља сестара и оствари. Како би свечарски утисак данашњег црквеног и државног празника био потпун служено је у одеждама у црвеној, плавој и белој боји. 

У току године сестринство радо помаже многе манастире у осликовању, изградњи или неком другом врстом прилога у складу са својим могућностима. У протеклој недељи пут Егине и храма Светог Нектарија кренуо је велики број верника из Ваљева, Уба и Обреновца. Сестре овога пута нису биле у могућности да крену на пут и поклоне се светим моштима али су радо припремиле пет великих пакета хемије и послале монахињама при храму. Пакети су садржали око 400 различитих артикала.

Извор: Епархија ваљевска

Најновије вести

Повезане вести