Одликован протојереј Јован Милановић, ректор Карловачке богословије

Published On: 21/12/2021

Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије началствовао је, у недељу, 19. децембра 2021. године, на празник Светог Николаја у Саборној цркви, свету архијерејску Литургију у Сремским Карловцима.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Душан Петровић; протојереј-ставрофор Марко Шпановић, ректор Карловачке богословије у пензији; протојереј Јован Милановић; јереј Станко Лакетић; као и ђакони Горан Власац и Ђорђе Милидраг. Појали су ученици Карловачке богословије Светог Арсенија Сремца и знаменити хор Епархије сремске „Свети Николај“.

Поред многобројних угледних гостију Литургији је присуствовала и гђа Невенка Ћировић, конзул Црне Горе у Сремским Карловцима. После свете тајне причешћа и славског обреда уследио је свечани чин спровођења одлуке Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве којом је ванредно за своје заслуге правом ношења напрсног крста одликован протојереј Јован Милановић, ректор Карловачке богословије.

Са жељом да се и званично пред сабрањем Цркве прочита одлука Светог Архијерејског Синода и декрет, Преосвећени Епископ сремски г. Василије је благословио да то буде учињено на празник Светог оца Николаја како би уручио одликовање протојереју Јовану Милановићу. Декрет је прочитао ђакон Горан Власац, а потом је Епископ сремски уручио свој дар – напрсни крст. После поделе нафоре и честитања, краћи пријем је приредио епископ Василије, а потом је приређена и трпеза љубави у трпезарији Карловачке богословије.

Извор: Епархија сремска

Најновије вести

Повезане вести