Орден краља Милутина КБЦ Приштина

Published On: 02/05/2021

На предлог Епископа рашко-призренског г. Теодосија, Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве доделио је орден Светог краља Милутина Клиничко-болничком центру Приштина у Грачаници, за, како је наведено у образложењу, велики труд, пожртвовање и хршћанску љубав особља које и поред веома тешких услова показује према свим пацијентима, нарочито у време пандемије коронавируса.

Признање је током поноћне Васкршње Литургије примио директор КБЦ др Братислав Лазић. У свом обраћању, епископ Теодосије је истако љубав и жртву коју лекари и особље из КБЦ Приштина показују и подносе пуних 20 година:

– Ево овде у нашој лепој Грачаници, последњој и најлепшој задужбини Светог краља Милутина имамо част да КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници и Лапљем Селу доделимо ово високо одликовање наше Цркве. Знамо у каквим условима ради особље КБЦ у последњих 20 година. За наш народ који овде опстаје болница у Лапљем Селу је један од стубова сигурности.

Директор КБЦ др Братислав Лазић је изразио захвалност поводом великог признања Српске Православне Цркве.

– Ово је велики дан за нашу здравствену установу. Ми смо понели ово одличје, али то одличје се не може односити само на запослене у Клиничко-болничком центру већ за све раднике који су свакодневно на терену. Актуелни тренутак, а тај тренутак траје више од 20 година, проткан је великим оптерећењем, а пандемија коронавируса је то само још више истакла да ми само великим радом, слогом и пргалаштвом можемо да превазиђемо сваку недаћу која нас притиска.

Др Лазић је казао да је Српска Православна Црква један од стубова опстанка Срба на Косову и Метохији.

Извор: Епархија рашко-призренска

Најновије вести

Повезане вести