Освећени темељи конака у манастиру Пиносави

Published On: 11/04/2022

Након свете Литургије у цркви Светог Саве и Светога Симеона у Кусатку, 9. априла 2022. годоне, Преосвећени Епископ шумадијски г. Јован освештао је темеље новог конака манастира Пиносаве.

Саслуживали су архијерејски намесник jасенички протојереј-ставрофор Велибор Ранђић; архимандрит Петар, игумана манастира Пиносава; и многобројно свештенство у молитвеном присуству председника Општине Смедеревска Паланка г. Николе Вучена.

Нови конак гради се средствима Владе Републике Србије, са благословом епископа Јована. Извођач радова је фирма „Водотермика Инжењеринг“ из Смедеревске Паланке. Нови манастирски конак ради се по идејном пројекту архитекте Димитрија Љ. Маринковића из Панчева и по грађевинском пројекту архитекте Зорана Илића из Смедеревске Паланке.

На крају чина освећења темеља Владика је захвалио Влади Републике Србије на пруженој материјалној помоћи и нагласио: -Ово је велики дан за све. Нека се овај манастирски конак што пре заврши уз Божју помоћ како бисмо се у њему окупљали и укрепили после дугих богослужења, али и као би се у њему сабрали и умножило монаштво на радост и корист целог рода српског.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести