Освећени темељи храма у Новој Пазови

Published On: 01/07/2021

На Оданије Педесетнице, 26. јуна 2021. годин, освећени су темељи нове цркве у Новој Пазови која ће бити посвећена Светом првомученику и архиђакону Стефану, а чија ће заветна слава бити Света мученица Недеља.

Освећење су извршили Преосвећена господа Епископи сремски Василије и канадски Митрофан уз учешће архијерејских намесника: протојереја-ставрофора Саве Раките (сремскомитровачко), протојереја-ставрофора Радомира Мишића (шидско), протојереја Сретена Лазаревића (румско), протојереја Страхиње Голијана (земунско), јереја Слободана Вујасиновића (сремскокарловачко), протојереја Зорана Јовића (старопазовачког) и ђакона Горана Власца.

Појао је хор храма Свете Петке „Свети владика Николај Српски“ из Нове Пазове. Беседу је произнео епископ Василије, говорећи о црквама као сведоцима вере у српском народу и непроцењивом благу који све окупља око камена крајеугаоног – Господа Исуса Христа. – У овом храму ће се крштавати и венчавати наша деца, али и саучествовати у евхаристијској заједници причешћујући се из исте Чаше и једући од Једног Тела Христа Бесмртнога и Цара Нашега, рекао је Владика и изразио велику захвалност г. Раденку Ђуричићу, ктитору храма, као ономе који подражава све оне задужбинаре који су остали забележени у историји и вечности.

Извор: Епархија сремска

Најновије вести

Повезане вести