Парастос у Доњем Брезнику

Published On: 14/09/2021

У брчанском насељу Доњи Брезик 12. септембра 2021. године Господње служен је парастос за пострадале војнике и војсковође Другог пешадијског батаљоне Прве посавске бригаде током Одбрамбено-отаџбинског рата.

Након интонирања химне Републике Српске, свештеници и ђакони брчанског намесништва служили су парастос којем је присуствово велики број јерника те парохије, потомака пострадалих, сабораца, представника власти Брчко Дистрикта, као и представника политичких партија. После парастоса делегације су положиле цвеће на спомен обележје.

Учесници благословеног су истакли: -Наша порука дана се јасна и недвосмислена – да се никада никоме не понови рат и страдање и да се никада не забораве жртве рата. Ови војници дали су своје животе да бисмо ми данас живјели у слободи и да бисмо, прије свега, могли слободно да се молимо и служимо Богу. Свако богослужење, посебно света Литургија коју у слободи и миру служимо плод су њихове жртве. Њихова крв је оно сјеме из којег расту и стасавају нови православни хришћани. Као што су у тим несрећним годинама чували овај народ својим животима тако нас и сада чувају од сваког зла својим молитвама пред престолом Цара славе гдје достојно стоје примивши вијенце за своје страдање.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести