Парох глински: Молимо Господа да прекрати искушења и да нам да снагу да издржимо

Published On: 19/04/2021

У пету недељу свете Четрдесетнице посвећену Светој Марији Египћанки, 18. априла 2021. године, три месеца након разорног земљотреса који је погодио Банију, први пут је служена света Литургија поред храма Рођења Пресвете Богородице у Глини.

Нажалост, храм је оштећен у земљотресу и није безбедан да би се верни народ у њему сабирао, па је стога привремено богослужбено место припремљено у шатору у порти храма. – Услед великог броја потреса од 29. децембра 2020. године велики број наших храмова је оштећен, тако да боље рјешење за богослужбено мјесто за сада, нажалост, немамо. Радује нас лијепо вријеме које долази и могућност да служимо свету Литургију, поручио је презвитер Горан Каламанда.

– Такође, примјећујем да нас је све мање, да напуштате своја огњишта. Свјестан сам економске кризе која је на овом простору присутна годинама уназад, тешког живота као и стања узрокованог пандемијом вируса. Свјестан сам и да сте остали без својих домова. Молим вас не заборавите: свако вријеме носи своје бреме. Позивам вас све да останете, да заједно прилазимо Господу у овом тешком времену које траје, да се и даље уздамо у милост Божју. Позивам вас све да се заједно окупљамо у овом богослужбеном мјесту! Заједничким снагама молећи се за Божји благослов, чувамо нашу историју, наше светиње, наш народ на Банији и цијелој територији Епархије горњокарловачке. Молимо Господа да прекрати ова искушења и да нам да снагу да издржимо, поручио је вернима презвитер Горан Каламанда, парох глински.

Извор: Епархија горњокарловачка

Најновије вести

Повезане вести