Пастирске посете епископа Херувима

Published On: 15/04/2021

У недељу, 11. априла 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски Г. Херувим учинио је пастирску посету парохијама и црквеним општинама у Силашу, Маркушици и Габошу.

У Силашу, заједно са фрескомајсторима Немањом Марунићем и Драганом Станковићем из Београда, у пратњи надлежног пароха јереја Зорана Гојића, прегледан је храм и начелно договорен пројекат фрескописања храма.

Посетом у Габошу, у пратњи надлежног пароха јереја Бранимира Михајловића, пароха габошког, договорена је даља обнова и рестаурација храмовних икона са фрескомајсторима.

У Маркушици, Епископ Херивим је са надлежним парохом протонамесником Драгославом Шалајићем, парохом маркушичким, и фрескомајсторима успешно договорио даље радове на обнови и рестаурацији постојећих храмовних икона и фресака маркушичког храма.

У уторак, 13. априла 2021. године, када Црква слави Преподобног Ипатија Гангријског, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим посетио је црквене општине беломанастирску, дарђанску, угљешку и јагодњачку.

Епископ Херувим је срдачно дочекан од стране надлежних свештеника те је у пратњи архијерејског намесника протојереја Ђорђа Ковачевића обишао парохије и црквене општине и био детаљно упознат са животом Цркве, али и плановима за будућност црквеног живота на овим просторима.

Извор: Епархија осечкопољска и барањска

Најновије вести

Повезане вести