Патријархов дар ученицима веронауке у Епархији врањској

Published On: 12/05/2022

Дана 7. маја 2022. године, након одслуженог бденија поводом празника Светог еванђелисте Марка, ученицима верске наставе Епархије врањске подељени су пакетићи.

Одабрани су ученици који се посебно истичу по свом ангажовању и учешћу у активностима на часовима верске наставе. Пакетићи су дар Патријарха српског г. Порфирија, који својом очинском љубављу, несебично води рачуна о сваком човеку, што показују и Његове речи изговорене на дан поделе истих пакетића ученицима верске наставе Архиепископије београдско-карловачке: „Та родитељска љубав најважније је што родитељи могу да поклоне својој деци, када им то поклоне, поклонили су им цео свет – чврст темељ на којем стоје, снагу да могу да се носе са различитим изазовима. Љубав коју им родитељи дају је компас и оријентир којим путем треба да иду да би били честити људи“.

Пакетиће у Саборном храму у Врању поделио је Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије, у присуству свештенства, вероучитеља и верног народа. Пакетиће су добили ученици школа из свих градских и приградских општина Пчињског округа. Укупно је подељено око 500 пакетића. У наредним данима биће подељени преостали пакетићи и сеоским школама Епархије врањске.

Након поделе пакетића, обратио се епископ Пахомије, који је том приликом пренео благослов и поздраве Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија, честитавши празнике свим ученицима и срдачно пожелевши успехе у даљем свом раду и образовању.  Након тога, ученици су са својим вероучитељима и вероучитељицама приказали кратак музички програм.

Извор: Епархија врањска

Најновије вести

Повезане вести