Патријарх Кирил освештао Покровску цркву на Љуберцејском пољу

Published On: 12/04/2022

Дана 10. априла 2022. године, у пету недељу Великог поста, на дан сећања на Свету Марију Египћанку, Његова Светост Патријарх московски и све Русије г. Кирил извршио је чин великог освећења храма Покрова Пресвете Богородице на Љуберцејском пољу у Москви и затим служио свету Литургију у новоосвећеном храму.

У порти храма Предстојатеља Руске Православне Цркве дочекали су архијерејски намесник протојереј Анатолије Родионов, настојатељ Покровског храма јереј Александар Косих, председник Округа Некрасовка Е.С. Хромов, као и ученици недељне школе.

Приликом освећења храма и на Литургији, Његовој Светости су саслуживали: Митрополит воскресењски Дионисије, Архиепископ јегорјевски Матеј, протојереји Владимир Диваков и Анатолиј Родионов, архимандрит Алексије (Туриков) и јереј Александар Косих. Литургијске химне појао је хор храма Покрова Пресвете Богородице на Љуберцејском пољу.

После сугубе јектеније, Његова Светост Патријарх Кирил је узнео молебан за брзо успостављање мира. Са благословом Његове Светости молитва се узноси у свим храмовима Руске Православне Цркве. На крају богослужења Његову Светост је поздравио настојатељ храма јереј Александар Косих и поклонио Његовој Светости икону Покрова Пресвете Богородице.

Указом Његове Светости Патријарха Кирила, узимајући у обзир труд и помоћ у изградњи храма Покрова Пресвете Богородице на Љуберцејском пољу Москве, заслужним поједицима додељена са црквена признања, а свим учесницима богослужења уручене су иконе Покрова Пресвете Богородице са Патријарховим благословом.

Извор: patriarchia.ru

Најновије вести

Повезане вести