Патријарх подржао развој српских електронских медија у Румунији

Published On: 22/03/2022

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије разговарао је 22. марта 2022. године у Патријаршијском двору у Београду са делегацијом конзорцијума Artmedialink Group из Темишвара. 

У топлом и срдачном разговору гости су пренели поздраве Епископа будимског и администратора темишварског г. Лукијана и изразили велику захвалност на Патријарховој подршци развоју српских електронских медија у Румунији. Као знак видљиве благодарности Његовој Светости су овом приликом уручили Златну повељу те успешне медијске компаније, као и икону Светог Порфирија Кавсокаливита.

Његова Светост је захваљујући на даровима истакао важност медија, посебно мањинских, као моста за сарадњу међу народима и културама, пожелевши даљи успех у раду г. Аџићу и његовим сарадницима. Гости су упознали Патријарха са радом српских медија на територији државе Румуније који имају одличну сарадњу са локалним медијима и броје рекордне резултате гледаности и слушаности. Такође, делегација је упознала патријарха Порфирија са будућим медијским пројектима.

Делегацију су чинили: председник Драгослав Жељко Аџић, директор Дамир Месарош, сарадници Марко Аџић и Предраг Аџић.

Најновије вести

Повезане вести