Патријарх Порфирије примио аустријског канцелара Нехамера

Published On: 17/03/2022

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 17. марта 2022. године у Патријаршијском двору у Београду г. Карла Нехамера, савезног канцелара Републике Аустрије.

У пријатељском и срдачном разговору Његова Светост Патријарх је са задовољствомо говорио о веома добрим условима у којима делује Српска Православна Црква у Аустрији и на томе захвалио канцелару Нехамеру. Кроз чињеницу да у Аустрији живи и ради више стотина хиљада православних Срба, Патријарх је истакао значај очувања и унапређења добрих односа српског и аустријског народа, чему ће важан импулс дати и сусрети г. Нехамера са српским званичницима.

Саговорници су разменили мишљења о кризи на европском континенту, а посебно је исказана велика забринутост због рата у Украјини. Сагласно је речено да је неопходно да се што пре оконча сукоб, а првојерарх Српске Православне Цркве се заложио за одржавање сталног дијалога као најбољег начина за решавање свих сукоба и неспоразума. Канцелар Нехамер је нагласио значај улоге верских лидера у превазилажењу сукоба. 

Пријему су присуствовали викарни епископи топлички Јеротеј, хвостански Јустин и марчански Сава, амбасадор Републике Аустрије у Београду г. Николаус Лутероти и сарадници канцела Нехамера.

Најновије вести

Повезане вести