Патријарх Порфирије разговарао са председником Вучићем

Published On: 22/03/2022

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије разговарао је вечерас са председником Републике Србије г. Александаром Вучићем и представио му своју иницијативу о подршци избеглицама из Украјине, као и помоћи коју ће Српска  Православна Црква упутити народу на  ратом угроженим подручјима.

Председник Вучић је обавестио Патријарха да ће се држава додатно ангажовати како би избеглице из Украјине добиле благовремену и адекватну помоћ. Патријарх и Председник су разоварали и о ситуацији на Косову и Метохији. Председник је информисао Патријарха о последњим одлукама приштинског руководства, ситуацији у региону, као и о изазовима са којима се Србија суочава у светлу догађања у Украјини.

Патријарх Порфирије је детаљније обавестио председника Вучића о нападима на Српску Православну Цркву и њену имовину на Косову и Метохији и нагласио да је важно очувати заједништво и јединство српског народа. Председник и Патријарх су се сагласили да највећи значаја и за Цркву и за државу представља очување мира и стабилности државе Србије и њених грађана, али у истој мери и мира и стабилности  целог региона.

 

Најновије вести

Повезане вести