Патријарх разговарао са Амбасадором Републике Француске

Published On: 18/02/2022

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 18. фебруара 2022. године у Патријаршијском двору у Београду г. Пјера Кошара, амбасадора Републике Француске.

У срдачном разговору патријарх Порфирије је истакао да су традиционално пријатељски односи српског и француског народа, који потичу још из Средњег века, крунисани у областима образовања и уметности, о чему сведочи податак да су највећи српски научници, уметници, официри, па и архијереји, своје знање стицали на чувеним француским универзитетима.

-Нераскидиве су везе између наших народа, речи су патријарха Порфирија на које се надовезао амбасадор Кушер који је исказао одлучност и спремност да се настави са неговањем и развојем пријатељске сарадње.

Током сусрета у атмосфери међусобног разумевања саговорници су размотрили ситуацију у земљи и региону и једногласно исказали подршку дијалогу као једином решењу за сваку врсту неспоразума. -У свету у којем живимо, за који смо сви одговорни, проблеме савременог доба могу решити само дијалог, разговор и сарадња. Само заједно, упућени једни на друге, можемо одговорити на изазове које нам доноси саврмено доба, истако је патријарх Порфирије.

Пријему је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског.

Најновије вести

Повезане вести